PETA ISUSOVA OBJAVA S. FAUSTINI

Hoću da se širi i navješta moje milosrđe svim ljudima…


Osnova za štovanje i širenje slave Božanskog milosrđa jest svjedočenje vlastitim životom u skladu sa duhom ove pobožnosti, a naročito duhom djetinjeg povjerenja u dobrotu i svemoć Božju, kao i djelatnom ljubavlju prema bližnjima. Zatim slijedi i naviještanje ovih oblika pobožnosti te poticanje drugih na pouzdanje u neizmjerno Božje milosrđe.


Isusove riječi upućene sestri Faustini

– o širenju slave Božjeg milosrđa

„Kad god me želiš obradovati – propovijedaj svijetu moje veliko neizmjerno milosrđe.“ (Dn 164)

„Moja kćeri, kad preko tebe tražim od ljudi štovanje mojeg milosrđa, ti se moraš kao prva odlikovati povjerenjem u moje milosrđe.“ (Dn 742)

„Objavljuj svijetu o mojem milosrđu, o mojoj ljubavi. Gorim milosrđem, želim ga izliti na duše ljudi. O, kakvu mi bol pripravljaju odbacujući prihvaćanje. Moja kćeri, čini što je u tvojoj moći da bi proširila klanjanje mojem milosrđu. Što tebi nedostaje, ja ću dopuniti. Reci trpećem čovječanstvu neka se priljube uz moje milosrdno Srce i Ja ću ih ispuniti mirom. Reci, moja kćeri, da sam ja sav ljubav i milosrđe. Kad mi se približi duša s povjerenjem, ispunjam je tako ogromnom milošću, da je ona ne može sama u sebi primiti i izručivati će je na druge duše.“ (Dn1074)

„Moja kćeri, ne popuštaj u širenju mojeg milosrđa. Time donosiš ublaženje mojem srcu koje gori vatrom smilovanja za grešnike. Reci mojim svećenicima da će se okorjeli grešnici raskajati po njihovim riječima kad budu govorili o mojem neiscrpnom milosrđu, o smilovanju koje za njih imam u srcu.“ (Dn 1521)

„Čini što je u tvojoj moći da grešnici upoznaju moju dobrotu.“ (Dn 1665)


– o milostima koje prati širenje slave Božjeg Milosrđa

„S dušama, koje se utječu mojem milosrđu i s onima koje drugima propovijedaju o mojem milosrđu i časte ga, postupat ću u smrtnom času po mojem beskrajnom milosrđu.“ (Dn 379)

„Duše, koje šire slavu mojeg milosrđa, štitit ću u cijelom njihovom životu kao što nježna majka zaštićuje svoje dojenče. U času smrti neću im biti Sudac, nego milosrdni Otkupitelj. U tom posljednjem času duša nema ništa za svoju vlastitu obranu nego moje milosrđe. Blago duši koja se u životu uranjala u izvor milosrđa, jer je pravednost neće dostići.“ (Dn 1075)

„Onim svećenicima koji šire i proslavljaju moje milosrđe dat ću posebnu moć, pomazat ću njihove riječi i srca ću dirnuti onima kojima govore.“ (Dn 1521)

„Sve duše koje časte moje milosrđe, šire njegovu slavu i ohrabruju druge duše pouzdavati se u moje milosrđe, neće doživjeti užasa u svom smrtnom času. Moje milosrđe će ih štititi u toj posljednjoj borbi.“ (Dn 1540)

© 2015 Božje Milosrđe | Izrađeno s ljubavlju.