ČETVRTA ISUSOVA OBJAVA S. FAUSTINI

Hoću da se sjetiš časa moje smrti na križu…


Isus je želio da svakoga dana štujemo čas njegove smrti na križu. To je čas milosti za cijeli svijet. On od nas želi da tada razmatramo njegovu pregorku muku jer je po njoj najpotpunije ostvarena Božja ljubav prema ljudima. Isus želi da štujemo i veličamo Božje milosrđe, te da, po zaslugama njegove patnje, zadobijemo milosti koje su tako potrebne svakome od nas, svakom pojedincu, cijelome svijetu, a naročito grešnicima. Čas milosrđa je izričito povezan sa “u tri sata” poslije podne. Naše bi molitve tada trebale biti izravno upućene Isusu, a naše molbe trebale bi se pozivati na zasluge njegove pregorke muke. Ako u to vrijeme ne molimo krunicu Božanskog milosrđa,  možemo uputiti Isusu kratki zaziv: O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova, kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u Tebe.


Isusove riječi upućene sestri Faustini

– o štovanju časa milosrđa

„U tri sata zazivaj moje milosrđe, posebno grešnicima. Udubi se makar na kratko u moju muku, prije svega u moju napuštenost za vrijeme umiranja. To je čas velikog milosrđa svijetu. Dopuštam ti prodrijeti u moju smrtnu žalost. U tom času ne uskraćujem ništa duši koje me moli po mojoj muci.“ (Dn 1320)

„Podsjećam te, moja kćeri, da ti, kad god čuješ otkucavanje trećeg sata, uroniš posve u moje milosrđe, proslavljaš ga i hvališ. Zazivaj njegovu svemoć cijelom svijetu, a posebno siromašnim grešnicima, jer sada je ono široko otvoreno svakoj duši. U ovom času možeš izmoliti sve za sebe i za druge. U ovom času dolazi milost cijelom svijetu. Milosrđe pobijedi pravednost. Moja kćeri, potrudi se u ovom času održavati Put križa. Ali ako ti to nije moguće, onda pođi na kratko u kapelu i štuj moje Srce, koje boravi puno milosrđa u Oltarskom sakramentu. Ako ti i to nije moguće, uroni samo na kratko u molitvu na mjestu gdje se nalaziš. Ja tražim slavu od svakog stvorenja za moje milosrđe, ali najprije od tebe, jer tebi sam dao najdublje upoznati ovu tajnu.“ (Dn 1572)

© 2015 Božje Milosrđe | Izrađeno s ljubavlju.