DRUGA ISUSOVA OBJAVA S. FAUSTINI

Hoću svetkovinu Božjeg Milosrđa…


Isus je preko sestre Faustine zatražio da se Njegovo milosrđe štuje posebno svetkovinom Božjeg Milosrđa prvu nedjelju poslije Uskrsa. Slavljenjem svetkovina uprisutnjuju se među nama na poseban način Božja otajstva, te ih toga dana posebno častimo. Tako, slavljenjem svetkovine Božjeg Milosrđa na poseban način se uprisutnjuje otajstvo Božjeg milosrđa koje toga dana posebno častimo. Ovu svetkovinu kao obveznom za cijelu Crkvu proglasio je sv. papa Ivan Pavao II. 30. travnja 2000. godine. Na samu svetkovinu Crkva pruža mogućnost djelomičnog ili potpunog oprosta, a Isus obećava svoje milosrđe svakomu tko mu se s pouzdanjem obrati.

 

Isusove riječi upućene sestri Faustini

– o duhovnom bogatstvu ove svetkovine

„Ja želim da svetkovina milosrđa postane utočište  i zaklon svim dušama, posebno jadnim grešnicima. Toga dana otvorena je nutrnina Mojeg milosrđa. Ja izlijevam cijelo more milosti na one duše koje se približuju izvoru Mojeg milosrđa. Ona duša, koja se ispovijedi i primi svetu pričest dobiva savršeni oprost od krivnja i kazni. Toga dana otvorene su sve Božje ustave kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti se meni, pa makar njezini grijesi bili crveni kao skerlet. Moje milosrđe tako je veliko, da ga u cijeloj vječnosti ne može proniknuti nijedan razum, ni ljudski ni anđeoski. Sve, što postoji, dolazi iz nutrine moga milosrđa. Svaka duša razmišljat će cijelu vječnost o mojoj ljubavi i o mojem milosrđu. Svetkovina milosrđa proizašla je iz moje nutrine. Ja želim da se ona svečano proslavi na prvu nedjelju po Uskrsu. Čovječanstvo neće naći nikako mira dokle god se ne obrati izvoru mojeg milosrđa.“ (Dn 699)


– o podjeli potpunog oprosta

„Želim podariti potpuni oprost, onim dušama koje se ispovijede i pričeste na svetkovinu mojeg milosrđa.“ (Dn 1109)


– o javnom štovanju slike Milosrdnog Isusa na ovu svetkovinu

„Ja želim da se ova slika javno izloži na prvu nedjelju poslije Uskrsa.“ (Dn 88)


– o propovijedanju Božjeg milosrđa na ovu svetkovinu

„Ja želim da svećenici propovijedaju Moje veliko milosrđe prema grešnim dušama. Grešnik neka mi se ne boji približiti. Zrake milosrđa želim izliti na duše ljudi.“ (Dn 50)

„Stoga na prvu nedjelju poslije Uskrsa treba biti svetkovina milosrđa, a svećenici trebaju propovijedati toga dana dušama moje veliko i neiscrpivo milosrđe.“ (Dn 570)

© 2015 Božje Milosrđe | Izrađeno s ljubavlju.